Jobbsøkere møter arbeidsgivere med rekrutteringsbehov

Ressurs kunne endelig invitere jobbsøkere til våre lokaler for et jobbtreff og møte med arbeidsgivere. Temaet var hotell, restaurant og reiseliv. Koronaen har rammet bransjen hardt, og mange arbeidstakere har funnet jobb i andre næringer, eller de har startet et utdanningsløp. Nå ser vi at bransjen igjen har behov for ny arbeidskraft, noe første gjest kunne bekrefte.

Publisert 01.09.2021

Foto: Anita Helberg

Truls Workinn, er booking- og driftsansvarlig på Mack Bar AS. Bak navnet finner vi Nyt, en lun liten bar og restaurant, samt velkjente Prelaten Kro & Scene, begge i Mackkvartalet midt i Storgata. Truls forteller at de snart også åpner en italiensk restaurant her. Mack Bar er i prosess med å bemanne opp, og de fremmøtte fikk nyttig info om hva de ser etter når de rekrutterer. Våre jobbveiledere var også til stede og har konkret informasjon om de ulike stillingene som skal fylles. Du må ikke nødvendigvis ha et fagbrev for å få jobb her, det viktigste er at du har arbeidslyst og er pålitelig. Opplæring får du.

Petter Markussen fra opplæringskontoret for hotell-, restaurant- og reiselivsfag i Troms. Han forklarte de ulike veiene til fagbrev, og svarte på spørsmål om fordelene med å ha et fagbrev. Spesielt var det interesse for den relativt nye ordningen «Fagbrev på jobb», som kan være aktuelt for voksne med arbeidserfaring.

Anton Heijbel avsluttet med en meget inspirerende presentasjon av den nytenkende reiselivsaktøren Pukka Travels. De ønsker å skape meningsfulle eventyr for sine kunder. Stikkord er opplevelser til alle årstider, natur og gastronomi i et bærekraftig perspektiv.

Nytt jobbtreff

På vårt neste jobbtreff 22.9. får vi bl.a. besøk av senterleder fra Amfi Pyramiden. Da håper vi at vi enda flere jobbsøkere kan få komme og få fersk oppdatering på jobbmulighetene i denne allsidige bransjen.